lauantai 1. elokuuta 2015

Makea mansikkajäätelö


Jäätelökokeiluni saivat vielä jatkoa. Aiemmin tosiaan tulin testanneeksi kinuskiksi keitettyyn kondensoituun maitoon ja suklaanmakuiseen kondensoituun maitoon tehtyjä toffee- & suklaajäätelöitä. Nyt vuoroon päätyi tavalliseen, keittämättömään maitotiivisteeseen tehty mansikkajäätelö. Nyt on sitten oma jäätelönsä toffeen, suklaan ja mansikoiden ystäville. Tänään syötiin viimeiset jämät toffee- ja suklaajäätelöistä ja korkattiin tämä mansikkajäätelö. Maistelijoita on ollut aika monia, joten uskallan väittää, että aika hyviä ovat nämä jäätelöt, kun kaikilta on saanut niistä positiivista palautetta :)


Mansikkajäätelö, noin 1,5 litraa

Tarvitset: 
 - 4 dl vispikermaa
- 1 purkki kondensoitua maitotiivistettä
- 1 rkl glukoosisiirappia
- 2 tl vaniljasokeria
- 750 grammaa mansikoita (määrä ei ole kovin tarkka, mitä enemmän, sen mansikkaisempi)

-kourallinen minivaahtokarkkeja
-hiukan pakastekuivattuja marjoja


Tee näin:  
1. Vaahdota vispikerma.
2. Lisää kerman joukkoon 1 rkl glukoosisiirappia, kondensoitumaitopurkki ja vaniljasokeri.
3. Lisää jäätelömassaan tuoreet/kohmeiset mansikat (itse käytin pakastettuja mansikoita, joita sulatin hiukan). Vatkaa hetki sähkövatkaimella niin mansikat hajoavat massan sekaan.
4. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään vuokaan, vetoisuus vähintään 1,5 litraa.
5. Koristele jäätelö ennen pakastusta tai sen jälkeen esimerkiksi metsämansikoilla, mansikoilla, vaahtokarkeilla tms. Itse käytin pakastekuivattuja marjoja ja valkoisia & vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja.
6. Anna jäätelön pakastua noin 8 tuntia. Jos säilytät jäätelöä pidempään suojaa se esim. kannella/muovipussilla.


Vinkit:

- Jos käytössäsi on kohtalaisen vähän mansikoita (puolilitraa marjoja alkaa olla minimi), lisää vispikerman määrä 5-6 desiin. Mitä enemmän jäätelömassassa on suhteessa muihin raaka-aineisiin kondensoitua maitoa, sen makeampi jäätelö. Jäätelömassaa kannattaa maistaa ennen pakastusta ja muistaa se, että pakastettuna jäätelön maku on hiukan miedompi ja vähemmän makea.

-Jäätelön voi toteuttaa myös ilman glukoosisiirappia, mutta tällöin jäätelö on huomattavasti kovempi.

-Mansikan makua saisi varmaan voimistettua esimerkiksi käyttämällä mansikan makuista vispikermaa.

-Mansikkahillosta/mansikkasoseesta voisi halutessaan tehdä jäätelöön raitoja.

-Mansikkajäätelön joukkoon voisi hyvin lisätä myös jotain happamampaa marjaa, kuten vadelmaa tai punaherukkaa, jotka taittaisivat jäätelön makeutta

-Tarjoile jäätelö mahdollisuuksien mukaan tuoreiden mansikoiden kera!



Noin siinäpä oli vielä yksi jäätelöohje. Ehkäpä yritän seuraavaksi saada tänne jonkin muun kuin jäätelöreseptin ;)


Jätskiterkuin Sini



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti