maanantai 27. heinäkuuta 2015

Suloinen suklaajäätelö

Tehtyäni ensimmäisen kerran toffeejäätelöä innostuin siitä, miten helppoa ja vaivatonta jäätelön tekeminen on. Siispä kokeilin heti perään tehdä suklaisen version jäätelöstä. Vieraat ovat saaneet maistella näitä molempia jäätelöitä, ja äänet sen suhteen kumpi jäätelö on parempaa, ovat aikalailla jakautuneet. Molemmat jäätelöt ovat makeita, mutta muuten täyteläisen ja hyvän makuisia. Tehdessäni tätä jäätelöä pääsin myös kokeilemaan uutuustuotetta, suklaanmakuista kondensoitua maitoa.




Resepti reilun litran suklaajäätelöannokseen

Ainesosat:

-5 dl vispikermaa
-1 purkki suklaanmakuista kondensoitua maitoa
-1 rkl glukoosisiirappia
-(1/2dl kaakaojauhetta)

-n. 50 g valkosuklaahippuja
-n. 50 g maitosuklaahippuja
-n. 1 dl valmista suklaakastiketta (voit tehdä myös kastikkeen itse kermasta ja suklaasta)

Tee näin: 

1. Vaahdota kerma vatkaimella.
2. Lisää kerman joukkoon kondensoitumaito ja glukoosiirappi, sekoita nuolijalla.
3. Lisää jäätelömassaan halutessasi suklaahippuja ja sekoita ne massan joukkoon nuolijalla.
4. Kaada jäätelö pakastuksen kestävään vuokaan. Jos haluat tehdä jäätelöön suklaaraitoja, kaada vain osa jäätelömassasta vuokaan, tee suklaaraitoja ja toista tätä, kunnes kaikki jäätelö on vuossa.
5. Koristele jäätelön pinta halutessasi suklaahipuilla ja suklaakastikkeella
6. Pakasta jäätelöä ainakin 8 tuntia ja suojaa jäätelö säilytystä varten esimerkiksi muovipussilla.

Tämä jäätelö oli siis maistelijoiden mielestä oikein hyvää ja suklaista, mutta hiukan liian makeaa. Käytin jäätelöön 4 desilitraa kermaa, mutta päädyin reseptissä siihen, että 5 dl olisi parempi määrä (netissä on monia jäätelöohjeita, jossa kondensoidun maidon ja kermansuhde on juuri tämä, toimii varmasti). Kasvattamalla kerman määrän neljästä (4) desilitrasta viiteen (5) desilitraan makeuden pitäisi olla paremmin tasapainossa. Jäätelön joukkoon voisi kokeilla myös lisätä kaakaojauhetta, koska syvempikään suklaanmaku ei haittaisi, ja se myös karvaudellaan taittaisi makeutta.


Vinkit:

-Suklaahiput voivat olla maitosuklaisia, valkosuklaisia tai tummasuklaisia. Voit valita joko yhtä, kahta tai kaikkia näistä suklaista, oman makusi ja sen mukaan, mitä kotoa sattuu löytymään.

-Suklaahiput voi tietysti myös korvata itserouhitulla suklaalla.

-Jos ei käytä kaupan valmista suklaakastiketta, saa suklaakastiketta sulattamalla suklaata ja sekoittamalla joukkoon kermaa (huom. anna suklaan jäähtyä hiukan, ettei kerma juoksetu! Valitse mieluiten kuohukermaa suklaakastikkeeseen)

-Suklaakastiketta saa tehtyä myös niin, että jättää n. 1/6 osan suklaanmakuisesta kondensoidusta maidosta käyttämättä ja lisää siihen tilkan maitoa (ja lämmittää hetken mikrossa). Joukkoon voi vielä sulattaa pari palaa tummaasuklaata, sillä maidon lisääminen haalentaa kondensoidunmaidon väriä. En suosittele käyttämään kondensoitua maitoa sellaisenaan kastikkeeksi, koska laimentamattomana se on hyvin makeaa ja paksua, jolloin raitojen tekeminen on hankalaa.

-Jos käytössäsi ei ole glukoosisiirappia, jäätelö onnistuu myös ilman sitä. (Glukoosisiirappi tekisi jäätelöstä pehmeämpää. Siirappia myydään ainakin isoimmissa ruokakaupoissa ja parin desin purkki maksanee noin 2,50e. Siirappia voi hyödyntää myös mm. mehujäiden ja fudgejen valmistukseen.)


Noin tässäpä tällainen suklainen jäätelöresepti, joka on jo hyvä, mutta jota voi vielä kehittää eteenpäinkin! Seuraavaksi taidan siirtyä mehujääkokeiluihin glukoosisiirapin avulla, jolloin mehujäiden pitäisi jäädä mukavan pehmoisiksi.



Jäätelöterkuin Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti